Οι ουλές είναι η αντίδραση του σώματος σε ένα τραύμα και είναι κομμάτι της φυσικής διαδικασίας επούλωσης. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ουλών αναλόγως του αιτίου που τις προκάλεσε και της σοβαρότητας του τραυματισμού.

Ουλές που έχουν προκληθεί από μικροκοψίματα και γρατζουνίσματα θα ξεθωριάσουν σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου ενώ σοβαρότερες ουλές, όπως εκείνες που έχουν προκληθεί από σοβαρά ατυχήματα, εγκαύματα, χειρουργικές επεμβάσεις, ακμή και body piercing μπορούν να καταλήξουν να έχουν κοκκινωπό χρώμα και σκουρόχρωμη ανάγλυφη μορφή.

Αντιλαμβανόμαστε ότι όλα οι ουλές μπορεί να προκαλέσουν ψυχολογική και σωματική δυσφορία και πιστεύουμε ότι τα προϊόντα Προηγμένης Γέλης Σιλικόνης NewGel+ προσφέρουν την καλύτερη, αποτελεσματικότερη, μη επεμβατική μέθοδο θεραπευτικής αγωγής των ουλών σας.


Πώς και γιατί σχηματίζονται οι ουλές;

Όταν τραυματίζεται το δέρμα, το σώμα παράγει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κολλαγόνο στο σημείο του τραυματισμού για να επουλώσει και να σφραγίσει γρήγορα την πληγή. Δυστυχώς, όταν το σώμα παράγει υπερβολική ποσότητα κολλαγόνο, το αποτέλεσμα είναι μια ανάγλυφη, αποχρωματισμένη ουλή


Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ουλών;

Οι επίπεδες και ξεθωριασμένες ουλές ξεκίνησαν ερυθρόχρωμες και ανάγλυφες αλλά ξεθώριασαν φυσικά με το πέρασμα του χρόνου. Τα προϊόντα NewGel+ μπορούν να επιταχύνουν την βελτίωση.

Οι ραγάδες προκαλούνται όταν το δέρμα γύρω από την ουλή τεντώνεται κατά την διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης. Οι ραγάδες που προκαλούνται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι παράδειγμα τέτοιου είδους ουλής.

Οι ερυθρόχρωμες, σκουρόχρωμες και/ή ανάγλυφες ουλές κατατάσσονται περαιτέρω σε υπερτροφικές ή χηλοειδείς και μπορούν να αντιμετωπιστούν με το NewGel+.

  • Οι υπερτροφικές ουλές είναι ανάγλυφες και συνήθως αποχρωματισμένες. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε υπερτροφικές ουλές.
  • Οι χηλοειδείς ουλές εξακολουθούν να αναπτύσσονται ακόμη και πέρα από τα αρχικά όρια της ουλής. Εάν παραμείνουν χωρίς θεραπεία, οι χηλοειδείς ουλές μπορούν να συνεχίσουν να μεγαλώνουν και να αναπτύσσονται επ’αόριστον.

Οι ατροφικές ουλές έχουν μορφή λακκούβας και προκαλούν μια τρύπα στο δέρμα. Τα σημάδια της ακμής και της ανεμοβλογιάς είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα ατροφικών ουλών.


Τί μπορεί να γίνει για να ελαχιστοποιηθεί η δημιουργία ουλών;

Όσο κλείνει η πληγή, θα πρέπει να διατηρείται πάντα καλυμμένη και προστατευμένη. Ακόμη, οι νέες ουλές δεν θα πρέπει να εκτίθενται στο άμεσο φως του ηλίου κατά το δυνατόν.

Από τη στιγμή που θα έχει κλείσει η πληγή, κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα φύλλα γέλης σιλικόνης θεωρούνται θεραπεία πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση και την ελαχιστοποίηση των ουλών.

Τα προϊόντα NewGel+ και NewGel+E είναι ειδικά διαμορφωμένα για να βοηθούν στην αποτροπή δημιουργίας ουλών σε σημεία νέων τραυμάτων και για να μειώνουν, λειαίνουν, εξομαλύνουν και απαλείφουν υπάρχουσες ουλές.